Over ons

Purpose

Door onze sterke focus op operationele excellentie is Anders Beton de betrouwbare partner voor elke agrarische ondernemer die investeert in kwaliteitsvolle producten met de laagste gebruikskost.

Ambition

Wij streven naar een maximale klantentevredenheid door onze operationele processen en vaardigheden continu te verbeteren. Wij veranderen onze processen enkel indien deze onze efficiëntie verhogen en waarde genereren voor onze partners en medewerkers. Wij gaan de confrontatie daarbij niet uit de weg.

Historiek

Anders Beton werd in 1964 opgericht in Hoogstraten aan de Belgisch-Nederlandse grens door Boerenzoon Korneel “Kees” van der Velden. Kort na de oprichting kwam hij op het idee om betonnen stalvloeren te maken. In 1998 werd geïnvesteerd in een nieuwe vestiging in Grobbendonk aan het Albertkanaal door Jan van der Velden.
Ons bedrijf groeide uit tot de toonaangevende marktleider in de productie van stalvloeren in West-Europa. Kleinzoon Dominique van der Velden nam in 2017 de dagelijkse leiding van ons bedrijf op zich.

In 2014 is besloten om de commercialisering onder de naam Anders Beton te voeren. Anders Beton nam de verkoopactiviteiten over van Van der Velden Beton. De betonfabrieken concentreren zich uitsluitend op de productie van betonproducten. In 2019 zijn de verkoopactiviteiten van het Nederlandse Den Boer Beton geïntegreerd. Intussen is de integratie van het productassortiment doorgevoerd. Het succes van vandaag is te danken aan de constante innovaties die niet alleen het rendement van de veehouders verhogen, maar ook inspelen op de stijgende eisen inzake dierenwelzijn en emissienormen.
Onze producten worden verdeeld door een sterk verkoopteam en een professioneel handelarennetwerk. Elke verkoopleider is verantwoordelijk voor een lokaal marktgebied. De handelaren bevinden zich op de exportmarkten en worden vanuit het hoofdkantoor ondersteund.